Let’s Encrypt SSL sertifikası – Digitalocean, Vultr

Bazı ücretsiz servisler ücretlilerinden daha kaliteli olabiliyor. Bunun örneklerinden biri de Let’s Encrypt. Öyleki dünya çapında isim yapmış bir çok büyük firma web sitesinde Let’s Encrypt SSL kullanıyor.

Ücretsiz SSL hizmeti sunan Let’s Encrypt yararlanmak için bildiğiniz standart SSL kurulumu gibi karmaşık işlemler uygulamanız gerekmiyor. Kurulumu oldukça basit.

Denemesini yaptığım hatta bloğumda sorunsuz bir şekilde kullandığım Digitalocean Ubuntu sunucularında kurulum yapacağız.

Digitalocean hesabınızdan otomatik WordPress kurulumu yapan bir droplet oluşturduysanız eğer aşağıdaki adımları uygulayarak ücretsiz SSL kullanımına başlayabilirsiniz.

Digitalocean ve WordPress dışında, herhangi bir Apache yüklü Ubuntu sunucusunda aynı şekilde kurulum yapabilirsiniz.

Kurulum

SSH bağlantısı yaptıktan sonra sırasıyla:

sudo add-apt-repository ppa:certbot/certbot
sudo apt-get update
sudo apt-get install python-certbot-apache
sudo certbot --apache -d siteadresiniz.com

Kurulum bitti. Artık ücretsiz, kaliteli SSL ile yeşil https’nin artılarını beklemeye başlayabilirsiniz. Aşağıdaki komutla kurulumu test edebilirsiniz.

https://www.ssllabs.com/ssltest/analyze.html?d=siteadresiniz.com&latest

Otomatik yenileme

Let’s Encrypt SSL hizmetini belli bir süre zarfında yenilemeniz gerekiyor. Bunu takip edip manuel yollarla yapmak can sıkabilir. Bu yüzden aşağıdaki komutla açılan dosyayı düzenleyeceğiz.

sudo crontab -e

Aşağıdaki komutu açılan sayfanın sonuna ekleyin.

15 3 * * * /usr/bin/certbot renew --quiet

Kaydedip kapatın. Artık yenileme gibi bir derdiniz kalmadı. Bu komut sizin yerinize belli aralıklarla yenileme işlemi yapacak. Takıldığınız yerler olursa destek istemekten çekinmeyin lütfen.

“Let’s Encrypt SSL sertifikası – Digitalocean, Vultr” üzerine 35 yorum

  1. Eline sağlık Hocam, bu çok iyi oldu. Digitalocean da bir sürü konu vardı hangisini uygulayacağımı bir türlü bulamamıştım.

    Yanıtla
  2. Merhaba hocam, dediğiniz şekilde kurulum yaptım ama https:// siteadı .com şeklinde giriş yaptığımda https’in üzerinde kırmızı çizgi var. Bir de eski url’leri https’e nasıl yönlendireceğiz?

    Yanıtla
    • Murat Bey,

      .htaccess aşağıdaki yönlendirmelerin birini ekleyerek deneyin.

      RewriteEngine On
      RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www\.site adresiniz\.com$
      RewriteRule ^(.*)$ https://site adresiniz.com/$1 [L,R=301]

      veya

      RewriteEngine On
      RewriteCond %{SERVER_PORT} 80
      RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R=301,L]
      Yanıtla
  3. Merhaba, Kerem bey Digitalocean üzerinde 1 yıldır kurulu olan wordpress sitenenin. Sunucu tarafındaki; (Digitalocean) MySQL, Apache, Php güncellenmesi gereklimi ? Yani benim terminal den sudo apt-get update yapmama gerek var mı

    Yanıtla
    • Hocam terminalden güncelleme yapabilirsin. Zor bir şey değil. En fazla 3 dakikanı alır. Hiçbir soruna da sebep olmaz. Böyle düşünüyorsan güncelle.

      Yanıtla
    • SSL ile https’e geçiş yapmış oluyorsunuz. Uyguladıktan sonra sitenizi https ile görüntülemeye çalışın. Hata vermeze admin panelinden WordPress adresi (URL) kısmını düzenleyin.

      Yanıtla
  4. Kerem bey, elinizde mail şablonu varmı ? yeni üye olan kullanıcıya mail site otomatik olarak mail gönderiyor, güzel birşey olsun istiyorum.. int iyi birşey bulamadım

    Yanıtla
  5. Kerem bey, Digitalocean” phpMyAdmin kurulum yöntemi değişti mi ?
    terminal ssh root@ipadresiniyaz
    apt-get install phpmyadmin
    service apache2 restart
    apache seç
    fizella bağlan
    digitalocean_password
    bu kısma kadar geliyorum
    phpMyAdmin’e Hoş Geldiniz sayfasında hata alıyorum” hata kodu; mysqli_real_connect(): (HY000/1698): Access denied for user ‘root’@’localhost’

    bu şekilde 20 kere daha önce kurmuşluğum var

    Yanıtla
    • Bu konuya kırmızı renkle Ekleme: 15.07.2018 yazılan alanı bulun ve sonrasını okuyun. Şifre kısmında değişiklik yapıldığı için giriş yapamıyorsunuz.

      Yanıtla
    • Cloudflare’a gerçekten ihtiyacınız var mı sorusunu daha detaylı düşünerek cevaplayın. Evet var derseniz bu konuyu konuşuruz. Çünkü saldırı almayan ufak çaplı sitelerde hiç bir artısı yok aksine eksileri var.

      Yanıtla
  6. Bu işlemin tersi yani kaldırmayı nasıl yapabiliriz ?
    Ben kurdum
    Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor siteadi.com geçersiz bir yanıt gönderdi.
    ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR
    dedi ve site görüntülenmiyor.

    Yanıtla
  7. merhaba ben bunu sunucuma kurdum amma calismadi ssllabs denedim problem yok diyor amma https olunca 500 eroru veriyor (laravel kullaniyorum) lutfen yardimci olun

    Yanıtla

Yorum yapın