DiyThemes THESIS (arşiv yazı)

2014 yılında Thesis teması hakkında hazırladığım yazı. Silmek istemedim. Merak edenler bu yazıda Thesis hakkında bilgilere erişebilir. Artık geçerliliği olmayan fiyat ve bilgilerin yer aldığını unutmayın.

En iyi WordPress teması olarak adlandırmamın sebebini yazıyı okudukça daha iyi anlayacaksınız. Aslında tema dememiz yanlış olur, “thesis” ile sitenizi istediğiniz gibi tasarlayabilir ve yönetebilirsiniz. Yani thesis bir tema framework’udur. Sitenizin ihtiyacı olan seo, bileşenler, font tercihleri, sayfa genişliği, renklendirme gibi bir çok konuda size tercih hakkı sunuyor.

En önemlisi de seo konusunda uzman yazılımcıların tasarladığı bir uygulama.

Türkiye’de pek bilinmese de dünya çapında tartışılan iki sistem var ve bunlardan biri Thesis. Rakibi olan “Genesis“te seo açısından çok profesyonel bir framework’tür. Bu iki temayı diğerlerinden ayıran en büyük etken daha kapsamlı ve geniş bir alt yapıya sahip olmalarıdır. İlk başlarda dediğim gibi sitenizi her konuda yönetebileceğiniz, temiz ve profesyonel bir kodlamaya sahiptir. DIY Themes şuan 57.000 müşteriye hizmet veriyor.

Orjinalinde dört ayrı hazır tasarım bulunuyor. Bana göre bunların en güzeli “classic responsive” temasıdır. Çok sade, okunaklı ve hızlı bir temadır. Herkes beğenmez bu tarz temaları, daha çok cıvıl cıvıl yanıp sönen cav cav lı temalar kullanılır. Binlerce siteye giren biri olarak rahatlıkla böyle bir tespitte bulunabiliyorum. Bu yüzden Thesis gibi orjinalinde sade olan framework’ler Türkiye’de pek tanınmıyor. Tabi pahalı olmasıda ayrı bir etken.

Thesis üç ayrı paketle satışa sunulmuş. En pahalı paketi bir kez alınıyor ve istediğiniz kadar sitede kullanıp ömür boyu güncelleyebiliyorsunuz. Lisanslama politikası ilk açıldığı andan itibaren hiç değişmedi. Bu şekilde devam edeceklerine eminim. Sanırım bu konuyla ilgili daha önce bir açıklama yapmışlardı. Sonuç olarak güvenebileceğiniz bir şirket. Sahibi ile forum bölümünde iletişime geçebiliyorsunuz. Bu durum en iyi WordPress teması olarak nitelendirebilmem için gerekli olan son olguyu tamamlıyor.

Basic 
Fiyatı 87,00$ 1 yıl güncellenebilir ve 1 sitede kullanılabilir. Sadece Classic Responsive temasıyla kullanılabilir. Kendi tasarımını yapacak olanlar için tema seçeneğinin hiç bir önemi yok.

Basic Plus
Fiyatı 164,00$ 1 yıl güncellenebilir ve 1 sitede kullanılabilir. Bütün temaları kullanılabilir. Fiyat farkıda bu seçenekten kaynaklanıyor. Yine kendi tasarımını yapacaklar için hiç bir önemi olmadığını belirteyim. Bu paketle gelen temaların listesi.

  • Klasik Duyarlı Cilt
  • Pearsonified Cilt
  • Sosyal Tetikleyiciler Cilt

Professional
Fiyatı 197,00$ ömür boyu güncellenebilir ve sınırsız sitede kullanılabilir. Bir çok blog sitesi olan kullanıcılar için kesinlikle önerimdir. Her biri için mevcut gelirinizi arttırabilirsiniz. ilk iki paket dışında daha kapsamlı bir yönetim paneli, e-mail abonelik kutuları, sosyal ağ paylaşım butonları gibi özellikleri bulunuyor.

Paket yükseltme seçenekleri: Örneğin 87$ “Basic” paket satın aldınız. Bu paketi 110$ ödeyerek “Professional” pakete yükseltebilirsiniz.

DiyThemes Resmi Sitesi

Hız bakımından çok iyi bir yapıya sahiptir. Sunucu yanıt süresini oldukça düşürüyor. Bu arama motorları için sitenizin sıralamasını etkileyen güçlü bir faktördür. Ziyaretçisine bilgiyi en hızlı sunan siteler daha çok ön planda tutulur.

Neden en iyi WordPress teması

En iyi WordPress teması olabilmek için bazı noktaları ikinci plana atmak zorunda kaldığını görüyoruz. Bu noktalardan biride görsellik. Her ne kadar kendi tasarımınızı rahatlıkla oluşturabilsenizde, Thesis gibi tasarlanabilir tema rakip firmalar görsellik açısından daha ön plandalar. Ayrıca sosyal paylaşım butonları gibi seçenekleri mevcut değil. Pardon, tema içi eklenti olarak paylaşım butonları var fakat bu paylaş butonlarını temaya yedirmek kodlama bilgisi istiyor ve görsellik açısından hiç iyi değil.

Peki nedir bu temayı en iyi yapan? Bana göre En iyisi WordPress teması çünkü; çok hızlı, hız konusunda mevcut WordPress sorgularını minimize eden bir yapıya sahip. Okunabilirlik, geliştirilebilirlik, arama motorları tarafından anlaşılır olmak ve arka planda görmediğimiz daha fazla asıl önemli olan özelliklerle bana göre açık ara önde.

Schema (SEO)

Schema kullanımından arama motorlarına dost olduğu ve seo konusunda ne kadar özenli oldukları görülüyor. Thesis kullandığınız bir blog tamamen schema kurallarına göre işaretlenmiş olacaktır. Schema Google, Yahoo gibi dev firmaların siteleri daha iyi tanımaları için ortak geliştirdikleri noktalama sistemidir. Noktalama derken yazar bilgileri, başlık, içerik vb. alanları kodlama içerisinde belirledikleri kodlarla sınıflandırıyorlar.

Kullandığım bir kaç blog sitede sıralamaları olumlu etkiledi.

Yeni alan kullanıcılara elimden geldiğince destek vermeye çalışırım. Yorumlarla veya iletişim sayfasındaki bilgilerle bana ulaşabilirsiniz.

Her kopyası titizlikle tasarlandı. Performans, arama motorları, mobil cihazlar için optimize edilmiş klasik duyarlı ciltler ile birlikte geliyor. Her yerde mobil cihazlarda sorunsuz bir şekilde çalışan duyarlı bir web siteniz olacak. İnsanlar sizi sevecek.

Buda web sitelerinden ufak bir alıntı. Önceliklerinin performans, arama motoru, mobil cihazlar gibi can alıcı noktalarda olduğunu vurgulamışlar. Bu özellikleriyle “WordPress en iyi Seo teması” ünvanını hak ediyor.

Konuya ekleme yapıyorum: 14/05/2015 14:35 (güncelleme)

Konuya gösterilen ilgiye ve aldığı ziyaretçi sayısına hayret ettiğimi bilmenizi isterim. Bu sebeple firmanın yaptığı bir değişikliği konuya eklemenin faydalı olacağını düşündüm.

DIY THEMES yani Thesis, “Effectus” adında çok kaliteli ve şık bir temayı dağıtıma sunmuştur. Temanın özelliklerine bir sonraki güncelleme de yer vereceğim. Şuan işte olduğum için detayları gözden kaçırabilirim. Temayı incelemek isterseniz resmi sitesine göz atınız. Bu tasarım “Profesyonel wordpress teması” izlenimi oldukça güçlü bir şekilde vermektedir.

Temanın dikkatimi çeken en önemli özellikleri:

  • 1, 2, 3 kolon şeklinde kolaylıkla ayarlanabilir olmasıdır.
  • Hız bakımından ağırlığa sebep olan kodlama türlerini olabildiğince az kullanmaları.
  • Kendi profil resmini kullanma imkanı sunmaları.
  • Google font tercihlerini kullanma imkanı sunmaları.

Bu ve bunun gibi bir çok gelişmiş özellik sunmaları alıp almama hakkında beni düşündürmedi değil, hatta hala düşünüyorum diyebiliriz. Effectus temasına 3. güncelleme de daha detaylı yer vereceğim. Şimdilik bu kadar.

Bu arada Effectus teması, ömür boyu lisansınız olsa dahi $49 ödeyerek sahip olabileceğiniz güzel bir temadır.

Şuan ki duruma göre kodlanıp tasarlandığı için en ideal tema olabilir fakat 2.2 güncellemesiyle bütün temaları tekrar düzenlenecek ve geliştirilecektir. Bu yüzden sunduğu özelliklere aldanıp almakta acele etmenize gerek yok.

Güncelleme: 28.05.2015

Gece gelen maili çevirerek konuya eklemek istedim. Mobil uyumu ile geliştirilen effectus temasını duyurmuşlar. Google çeviri pek sağlıklı olmadı, mail’i kısaca özetledim.

Detaylar için açtıkları resmi web sitelerinde açtıkları konuyu inceleyebilirsiniz. Süper özellikli, çok hızlı bir tema olduğunu üstelemek ten hiç çekinmemişler. Genel anlamda hızlı bir alt yapıları var zaten. Bu temayla birlikte gelen açıklamalar ve yenilikler bize Thesis temasının google’ı ne kadar dikkate aldığını kanıtlar nitelikte.

Güncelleme: 27.07.2015

Bahsettiğim gibi “en iyi wordpress teması” olan THESİS konumuz hakkında son 2 aylık gelişmelerden bahsetmek istiyorum. Bildiğiniz gibi son güncellemede yeni temasından bahsetmiştim. Tema uzun bir süre 47 dolardan satışta kalmasına rağmen pek ilgi görmedi, şuanki fiyatı 67 dolardır.

Bence ilgi görmemesinin en büyük sebebi Thesis kalitesidir. Zaten istediğimiz gibi tasarlayabileceğimiz bir alt yapıya sahip, biraz uğraşsak yeni temaya yakın bir tasarım çıkartabiliriz. Ayrıca wordpress sitemizi thesis ile çok güçlü bir hale getirişiz zaten, temayla ilgili ek bir geliştirme ihtiyacı duymamamız gayet normal. Fiyat açısından her zaman söylediğim gibi sektörüyle hiç orantılı değiller. 197 dolar veren biri yeni bir tasarım için 67 dolar daha vermek istemez.

Yeni temanın satış planlaması için öne sürülen bir çok özelliğin beklenen Thesis 2.2 sürümüyle geleceğini düşünüyoruz. Bu yüzden yeni özelliklerle servis edilen temayı satın almak pek mantıklı değil.

Ayrıca thesis 2.2 sürümünün hâlâ indirilebilir duruma gelmemesinin en büyük sebebi olarak, yeni temanın satış planlamasını öne sürebiliriz. Yeni tamadaki özelliklerin 2.2 güncellemesinde olacağını düşünürsek bu çok yerinde, olağan bir durumdur.

Son 2 aylık süreçte sizlere sunmak istediğim haber niteliğinde iki konu daha var.

  1. Thesis yönetimi, mail yoluyla oldukça dramatik bir şekilde kaçak kullanım oranlarına sitemde bulundu. Konuyu ele alırken şuana kadar THESİS için yapılan masraflar bile belirtildi. Anlıyacağınız yönetim sinirli, 2.2 güncellemesi bu yüzdende gecikecek gibi.
  2. Duyurular ve davetler yapmasına rağmen beklenen katılım olmadığı için gerçekleştiremedikleri bir konferans oldu. Sonrasında gerçekleşti sanırım, haber tadında bilgiler olduğu için araştırma gereği duymuyorum.

Özet olarak; yeni temadan ve son gelişmelerden yola çıkarsak, bizi ilgilendiren 2.2 güncellemesinde gecikmeler yaşayacağız. Bir sonraki güncellemede görüşürüz.

Güncelleme: 31/12/2015

Yılbaşına 2 saatten az kaldı ve ben bu konuyu güncelliyorum. Yılbaşı Perşembe gününe denk geldiği için hiç bir kutlamaya katılmadım çünkü Perşembe günleri içmiyorum.

Gelelim en iyi WordPress teması olan Thesis’in yeniliklerine.

Bu güncellemede bir yenilikten bahsedeceğim. Artık Thesis 2.2 sürümü kullanıma başladı. Beta sürümü kullanılabilir olan thesis 2.2’ye bir çok font tercihi eklendi. Stil değişikliğine yönetim paneli dışında rastlamadım.

Bu güncellemeden yaklaşık 2 hafta önce, destek forumlarında güncellemenin gecikmesi yüzünde bir konu açıp ortalığı karıştırmıştım, 2 hafta daha bekleseymişim keşke. Her neyse belki bir etkisi olmuştur.

Beta sürümü olduğu için pek bahsedecek bir yenilik yok fakat şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki, thesis en güncel seo teknikleriyle donatılmış olacak. Biliyoruz ki thesis seo konusunda çok başarılı ve en temek artılarından biridir. Şimdiden kullanıcılarına hayırlı olsun. Bir sonraki güncelleme beta sürümü bittikten sonra, yenilikler hakkında olacak.

Güncelleme: 10.04.2016

Yaklaşık iki aydır blogla ilgilenemiyorum. Haliyle Thesis konumuzada uzun zamandır yenilik yapamadık. Neyseki iki ay sonunda yeni bir konu ekleyemesem de bu konuyu güncelleyebilecek zamanı kendime ayırabildim.

Artık yeni bir temamız var, daha doğrusu olacak diyelim. Şuan demo olarak inceleyebilsekte indirilebilir durumda değil. Yeni temanın adı “flex” bir önceki temaya göre oldukça başarılı buldum. Flex’te en çok dikkatimi çeken konu bağımlısı olduğum paylaş butonların varlığı oldu. Her ne kadar bağımlısı olsamda blogumum konu sonlarında paylaş butonları yok. Paylaş butonlarımın olmamasının sebebi hıza verdiğim önemden başka birşey değil. Ancak temiz kodlanmış, eklenti gerektirmeyen, ve W3C  hatası vermeyen paylaş butonlarını kullanabilirim. Ne yazık ki şuan için bu mümkün değil. Orijinal kodları bile yerleştirdiğimde sayfanın yükleme hızı oldukça yükseliyor. Aynı zamanda hız bağımlısıyım.

Neyse ki Flox temasında paylaş butonları var ve eminim mükemmel kodlanmıştır çünkü Diythemes’i tercih sebebim olan kusursuzluk ana kuralları. Sanırım Flex temasını satın alacağım.

Dikkatimi çeken ikinci yenilik yorumlar alanının açılır-kapanır olması. Umarım ilk sayfa yüklemesinde açılır-kapanır olarak görüntüleme seçeneğini eklemeyi düşünmüşlerdir. Ben isterimki bırak açık kasın. Gülücük.

Flex temasının ön planda olan ayrıcalığı tamamen mobil uyumluluğudur. Mobil ortamlara özel tasarlanmış ve kodlanmış.

Bakalım kaç dolar isteyecekler.

Güncelleme: 11.09.2017

Arkadaşlar uzun zamandır en iyi WordPress teması başlıklı bu konuya ek bilgiler eklemiyorum. Bu ek yazıya dünden bugüne Thesis olarak özetle başlayalım.

WordPress sitelerimde kullandığım tema hakkında izlenimlerim:

# Müşterilerim için Genesis dahil yüzlerce ücretli WordPress teması kullandım. Proje gereği bu temaların onlarcasıyla aşırı içli dışlı oldum. Size şunu söyleyebilirim ki; “en iyi ücretli Wordpress temaları” sorusu sorulsa, çoğul ekini kaldırır Thesis derim.

# Sade, öz, kullanımı ve özelleştirilebilirliği iyi olan bir tema olduğu için “wordpress kişisel blog temaları” başlığı altına bir numaraya yerleştirebiliriz.

# Müşterilerime en iyi hizmeti verebilmek için yaptığım çalışmalarımın her adımında Seo kavramı büyük rol oynamaktadır. Bu yüzden rekabeti yüksek projelerde kesinlikle en iyi wordpress seo teması olduğu için Thesis’i kullanıyorum.

# Profesyonel işlerde asla WordPress kullanmaktan çekinmem. Bu yüzden “profesyonel wordpress teması”  olarak nitelendirdiğim Genesis ve Thesis benim için vazgeçilmez ikilidir.


Yorumlar

“DiyThemes THESIS (arşiv yazı)” için 89 yanıt

  1. Murat DALAN avatarı
    Murat DALAN

    Alt yapı sağlam ama çok para. Bir kaç ortak almak lazım.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Mantıklı, nasılsa professional paket sınırsız alan adında kullanılabiliyor.

  2. Ben ortak olabilirim. ilgilenen arkadaşlar lütfen benimle iletişime geçsin. Liste yapar anlaşınca alırız.

    1. Salih g. avatarı

      Nasıl güvenelim sana? Üstelik sana ulaşabileceğimiz bir iletişim adresi bile vermedin 🙂

      1. Kerem SARI avatarı
        Kerem SARI

        Verdi aslında ben kaldırdım.

  3. deryalar avatarı

    Alt yapı sağlam ama çok felaket derecede berbat bir tasarımları var. İçimden almak geliyor yinede

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Daha çok kullanıcıların istediği tasarımı kolaylıkla yapması için geliştirilen güçlü bir framework olduğunu hatırlatırım. İçinizden geleni yapın bence. Bende kazanmış olurum 🙂

      1. Kerem SARI avatarı
        Kerem SARI

        Evet satış ortaklığım var. %33

  4. tolganet avatarı

    bir zamanlar bu temayı bir kaç ortakla almak için r10’da konu açmıştım kimse oralı olmamıştı. Neyse hocam komisyon oranınız baya iyiymiş. 197$’da 65$ civarı yapar, doların şuanki durumuna bakarsak 200TL civarı. Bana bir güzellik yaparsanız indirim olarak satın almak isterim.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      çok zekice 🙂

  5. Mükemmel bir kodlama mükemmel bir kolaylık mükemmel bir tema. Thesis bu işin en iyisini yapıyor hakkını vermek lazım.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Kesinlikle katılıyorum.

  6. inceleme avatarı
    inceleme

    Bu sitede 3 konuyu inceledim son olarak bu tema hakkında fikirlerimi paylaşıp çıkacam. Thesis wordpress temasını bir zamanlar farklı bir yolla ücretsiz bir şekilde kullandım tabi güncellemelerini falan yapamıyordum. o dönemden biliyorum bence ücretine bakılacak olursa bir wordpress teması için thesis çok tuzlu.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Evet biraz pahalı.

  7. DENİZ avatarı

    Bence en iyi wodpress teması Thesis temadır. istediğiniz gibi tasarlayıp renklendirebilirsiniz. Biraz tuzlu ama değer, sonuna kadar hakkıdır. Hiç tek tek tema alıp masrafa girmeyin alın thesis temayı istediğiniz temayı kolayca yapın.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Aynı fikirdeyiz, benim gibi bir çok sitede wordpress kullananlar için bire bir.

  8. Beste T. avatarı
    Beste T.

    Yıllardır wordpress kullanan biriyim. Son bir kaç aydır farklı bir blog sistemi düşünüyordum hatta araştırm yaparken bu sitede yer alan bir sistemide inceledim. Şimdide bu konuya dahil oldum ve sistemi değiştirmektense bu temayı alarak wordpress kullanmaya devam edebileceğimi düşünmeye başladım. Bayadır araştırıyorum Thesis temasını gerçekten wordpressi baştan oluşturan bir alt yapı. Biraz pahalı ama deneme için en düşük paketle başlayabilirim.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Bencede, emek verdiğin bir siteyi sıfırlamak yerine yenilemen daha mantıklı.

  9. Bayıldık bir dünya parayı. Ne thesis temasıymış ne wordpress miş bedavadan site kurduk temasına bir ton para verdik. Hadi hayırlısı.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Hadi hayırlı olsun 🙂

  10. En iyi wordpress temaları arasında yeri sağlam, ve kolay kolay karizması bitmeyecek bir tema. Herkes bilmez bu temayı, hatta çok dandik, berbat diyenler bile olabilir. Bu tema sadeliğin en güzel örneğidir. En güzel wordpress temalarından biridir.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      r10’da bu temayı kullanan bir arkadaşımızın sitesi hakkında söylenenleri görmelisiniz. Bu temayla bu işi nasıl yapıyor, dandik ötesi tema vb. yorumlar var. 🙂 Dediğiniz gibi berbat, dandik diyenler çok.

  11. BlogTema avatarı
    BlogTema

    Merhaba Kerem bey. En iyi wordpress temaları başlığınızı kendinizde iddalı bulmuşsunuz. Gereksiz olmuş çünkü thesis en iyi temalardan biridir. En iyisi thesis diyenlerde var bu tartışılır. Bence en sağlıklı, sorunsuz ve profesyonel tema budur.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Bencede en iyisi, tartışmalara zemin hazırlamak istemediğimden, konuya başlığı biraz yumuşatarak başladım.

  12. DesingFoto avatarı
    DesingFoto

    Hocam wordpress tema sitelerinin giremediği ilk sayfaya “en iyi wordpress teması” kelimesiyle girdin. Diğer konularınızı ve sizi araştırdım. Bu işlerde başarılı birisiniz buna şüphe yok, yinede bu temanın etkili olduğunu düşünüyorum. Basic paketini satın aldım ve teşekkür etmek istedim. Başarılar hocam.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Emin ol farkını göreceksin hocam. Hayırlı olsun.

  13. Kadir Gelgit avatarı
    Kadir Gelgit

    Thesis yakında yepyeni bir tema çıkartacak. Çok modern ve güzel olacağa benziyor. Ücretli olup olmadığıyla ilgili bir bilgim yok ama diythemes blog sayfasında duyurusunu yaptılar aylar önce. Örnek resimlerde var. Genel anlamda çok güzel bir wordpress temasıdır aynı zamanda framework.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Evet, aylar önce bir kaç hafta içerisinde çıkartılacağını yazmışlar. Haya aynı yazı blog sayfalarında duruyor.

  14. Hocam ben olsam “En iyi wordpress teması” kelimesinde ilk sayfada olduğumu Thesis’e bildirirdim. Bedavadan reklamını yapmışsınız adamların.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Serdar bey satış ortaklığım var. Bedava değil bu kelimede ilk sayfada olmam bana kazandırıyor. Konuda paylaştığım bağlantıyla temayı satın alan herkese teşekkür ederim. Sayenizde bir çok açığımı kapattım.

  15. çok iyi avatarı

    Dostum teşekkür ederim. Böyle şeyleri konu yapmasan haberimiz olmayacak. Bunları blog’tan değilde senden duymak isterdim. Varsa buna benzer öneriler iletişime geçelim 🙂

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Pardon dostum, ilgilendiğini bilsem ufak bir tanıtım yapardım. 🙂

  16. Ucuz Hosting avatarı
    Ucuz Hosting

    Thesis yıllardır kullandığım bir tamadır. En iyi wordpress temalarından biri olduğu aşikar. 197 dolarlık paketinde sınırsız alan adında sınırsız kullanma hakkınız var. Bir kez alıp eşe dosta dağıtabilirsiniz.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Fazla abartmadan eşe dosta hediye edilebilir tabi. Fakat dikkat etmek lazım, fazlası emek hırsızlığı olur. Dağıttığınız kişilerde dağıtırsa sorun olabilir.

  17. wp analiz avatarı
    wp analiz

    Hiçte iddialı bir başlık değil. En iyi wordpress temaları arasında en birincisidir. Bakmayın ülkemizde pek bilinen bir tema değil. Sebebide bizim milletimiz para vermeyi pek sevmez. Bu yüzden pek yaygın değil.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Tartışmaya açık bir konu olduğu için açık kapı bıraktım. Yoksa bende aynı görüşteyim. Sadelikte ve kalitede kusursuzlar.

  18. En iyi wordpress temasıdır. Ortak olabilecek varsa ben varım. R10’da konu açalım.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Sanki böyle bir konu vardı, arama yapmanı öneririm.

  19. Demoları inceledim güzel tema ama çok istiyorlar. O paraya bir kaç tema alabilirim. Bana göre pahalı.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      WordPress Thesis bir framework’tür. Sadece temalara istenen fiyatlarla kıyaslama yapman uygun değil bence. Thesis ile kendi zevkine göre istediğin kadar tema tasarlayabilirsin.

  20. Fatma BAL avatarı
    Fatma BAL

    Kullandığım en iyi wordpress teması. Kesinlikle tavsiye ederim. Yakın zamanda sadece thesis tema ile ilgili destek sitesi açacağım. Buradan duyurusunu yaparım.

    1. Fatma hanım isterseniz bu projeyi beraber gerçekleştirebiliriz? WordPress’e ileri düzeyde hakimiyetim var. Kodlama ve tasarımla ilgili desekte bulunurum.

    2. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Duyuruyu unutmazsınız umarım. Şimdiden hayırlı olsun.

    3. serseri avatarı

      Şaka maka aklımdaydı bu proje. Ney ise size nasipmiş, siz açın biz takip edelim. Çok güzel fikir thesis gibi kaliteli bir wordpress teması zamanla yoğun bir şekilde kullanılacaktır. İşte o zaman destek sitelerine ihtiyaç olacak. Türkçe kaynak sıfır çünkü.

      1. Fatma BAL avatarı
        Fatma BAL

        Kısmet değilmiş 🙂

      2. Kerem SARI avatarı
        Kerem SARI

        Bu işler kısmet işi demekki 🙂

  21. Kerem bey Thesis panel yönetimiyle ilgili yani kullanımıyla alakalı temel bilgilerin bulunduğu bir konu oluşturabilir misiniz? En iyi wordpress teması araştırmasında sitenize geldim ve öneriniz doğrultusunda satın aldım. Şimdide kullanımıyla ilgili biraz bilgiye ihtiyacım var malum Türkçe kaynağın olmadığı bir tema.

    1. iyi olurdu, bende beklerim.

    2. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Bakınız; Fatma BAL bu konuda destek sitesi açacağını söylemişti.

  22. Ücretsiz incelemek için buldum yükledim a’dan z’ye altını üstünü getirdim. Temanın kodlaması çok profesyonelce yapılmış. Esnek, hızlı bir alt yapıya sahip. Almayı düşünüyorum bakalım..

    1. Fatma BAL avatarı
      Fatma BAL

      Kesinlikle tavsiye ederim.

    2. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      İncelemek içinde olsa ücretli bir temayı ücretsiz indirmeniz sağlıklı bir durum değil.

  23. Thesis temasını sizin sayenizde tanıdım. Ücretsiz bir yerden buldum kullanıyorum. Çok esnek güzel bir sistem doğrusu. En iyi tema diyebilir miyiz şuanlık bir şey diyemem ama ilerleyen zamanlarda olumlu veya olumsuz fikirlerimi paylaşırım.Wordpress kadar kapsamlı detaylı bir sistemmiş. Sadece tema değildir.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Evet detaylıdır, ücretsiz nasıl buldunuz bilmiyorum ama dikkat edin. Bu tarz lisanslı uygulamaları hayrına kırmıyorlar.

  24. Tema güzel hatta çok iyi bir tema, bende sizin gibi sadeliğe ve hıza önem veren biriyim. Sanki benim için tasarlanmış, az önce satın aldım. Konu için tşk

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Hayırlı olsun Leyyas, aynen güzel temadır.

  25. Derin F. avatarı

    Bana yorum yaptıran tek konu daha doğrusu temamı demeli bilemedim. Aslında faydalandığımız konulara yorum yapsak etkileşim artar ve devamında konuların kalitesi ve yoğunluğu artar. Blog piyasası güçlenir. İl yaptığım yoruma bu yorumumu da ekledim helal bana.. Asıl nedene gelirsek inanılmaz bir wordpress teması bu Thesis. Demişsin ya başlık abartılı olmuş olabilir! Kesinlikle en iyi wordpress temasıdır. Yıllardır bir çok tema kullanan biri olarak imzamı bu konuya eklemek istedim. Ümitsiz kelimelerde 4 ay gibi bir sürede ilk sayfalara geldim. Not: Ben Thesis temasını bu konu yokken aldım.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Derin, tema hakkında düşüncelerini aktardığın için teşekkürler. Yorumlaşma konusunda gerçekten haklısın. Etkileşim arttıkça blog siteleri çoğalır ve gelişir. İlk ve son yorumun olmaz umarım..

  26. Effectus teması güzel güzel olmasın, çokta iyi bir tema, ama git 195 dolar ver Thesis al sonra git 49 dolar daha ver Effectus temasını al. Bana ters adaşım.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      En yüksek paketi almışız nasılsa neden Thesis adı altında sunulan temalara para verelim? Haklısınız.

  27. Thesisci avatarı

    Merhaba arkadaşlar, acaba thesis destek sitesi açıldı mı? bakındım biraz bulamadım, ya yeni olduğu için google da yok yada açılmadı daha. Yorumlarda açılacağını yazmışlar. Bilgi verir misiniz?

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Merhaba, yorumlarda açacağını belirten kişiye bilgi almak için mail gönderdim cevap alınca buradan ve mail yoluyla size bildiririm.

  28. develposteri avatarı
    develposteri

    Hocam inanın bu tema yüzünden kişisel blog sitemi açmaya karar verdim. Tam bir kişisel blog teması.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      İnanın Thesis kullanan bir kişisel blog sitesi daha görmek isterim. Kişisel blogunuzu paylaşırsınız umarım.

  29. Dışarıdan avatarı
    Dışarıdan

    Tema tamamen sadelikten yana tasarlanmış. Dandik gözüküyor ben sevemedim bir türlü. Tamam sade tamalar şıktır hatta wordpress temalarına en çok sadelik yakışıyor ama bu olmamış bence yazı karakterleri bile çok sıradan. En iyisi diyemeyiz bence.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Bir çok yazı seçeneği ve kolayca tasarlanması için pratik ayarlanabilir seçenekleri var. Sadece wordpress teması olarak bakmayın lütfen.

  30. görkem avatarı

    Zevkler ve renkler tartışılamaz diye çok klişe bir laf vardır. Bu yüzden en iyi wordpress teması odur veya budur demek kişiye göre değişeceğinden uygun değildir. Beğenmeyenlere diyecek lafım yok ama benim gözümde en iyi tema thesis’tir. Bana görüntüde lazım ziyaretçide lazım. Thesis ile hepsine sahip oluyorsun. Seo uyumlu bir tema bence en iyi temadır ve bunu en iyi yapanda belli.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Görüntüye 3 alt yapıya 10 derece önem veren biri olarak, bana göre de en iyi temadır.

  31. Merhabalar, thesis tema hakkında forum sitesi açmayı planlıyorum. forumda en iyi wordpress temaları hakkında detaylı bilgilerin yer alması ve destek imkanın sağlanması ana amaç olarak uygulanacak. Thesis tema en gözde kategorimiz olacağından, destek ihtiyacının da karşılanacağını umuyoruz.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Daha önce destek sitesi açacağız diyen arkadaşlarımız oldu fakat ses seda yok. Umarım siz söylediğinizi yaparsın, merakla bekliyorum.

  32. Kerem Bey bunlar uzun zamandır hiç bir güncelleme yapmadı, dikkatinizi çekti mi? Sanırım en iyi wordpress teması olmayı hak etmiyor.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Kesinlikle haklısınız, hatta bir yıldan fazla oldu. Konuyla ilgili tepkimi forumlarında dile getirdiğimde gördüm ki benim gibi düşünen bir çok kişi var. Bu kadar pahalı olmalarına rağmen güncelleme yapmamalarına gerçekten çok sinirleniyorum. Bu konuyu kaldırmayı bile düşünüyorum değil.

  33. Ah be kardeşim 3 aydır bu yapıda tema arıyordum… inceleyecem.. bakalım uyarlaya bilecek miyim

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Kısa sürede hakim olabileceğin bir yapısı var. Kolayca istediğin gibi şekillendirebilirsiniz.

  34. merhaba. benim de bir temadan beklentim, sadelik ve hızlılık. kerem bey, acaba, kendi siteniz dışında, bu tema ile yapılmış site örnekleri verebilir misiniz bana? teşekkürler.

    1. Kerem SARI avatarı

      Merhaba Yusuf Bey, Türkçe olarak google’de cryptosam olarak arama yapın lütfen. Bol bol örnek isterseniz DiyThemes’in blog sayfasındaki yorumları yapan kullanıcıların sitelerine göz atabilirsiniz. Örnek sayfa: http://diythemes.com/thesis/version-22/

  35. Merhabalar, thesis kesinlikle karşılaştığım en iyi temadır. Sakın sade özelliksiz işe yaramaz bir tema olarak yorumlamayın. En çok kullanılan wordpress temalarından biridir. Tabii bu temayı iyi tanımak lazım. Basit görsel olgularla beni al diyen bir tema değil.

    1. Selin Web avatarı
      Selin Web

      Bence çok basit ve gereksiz. Hiç bir özelliği bana bu tasarımı kabul ettiremez.

      1. Kerem SARI avatarı

        Sizin gibi düşünen büyük bir kesim var. Zevk meselesi. Aslında bu temaya bu aıdan bakmakta yanlış. Thesis kendi temanızı sorunsuz bir şekilde tasarlamanızı sağlayan ek bir yazılım.

  36. Merhaba, en iyi WordPress Teması demek için eksik olan birçok yanı var bence.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Her alanda iyi olmanın, en iyisi olduğu anlamına gelmediğini Thesis geliştiricileri her fırsatta dile getiriyor. Görsel açıdan çok zengin temalar genelde hız konusunda çok kötü durumdalar. Asıl önemli olan arka planda herkesin dikkatini çekmeyen ve projenin geleceğini etkileyen konularda iyi olmaktır.

  37. Volkan Güvenç avatarı
    Volkan Güvenç

    Refinizi kullanarak satın alacağım, çok sade ve şık bir tasarım.

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Volkan Bey bende lisansı mevcut. Hatta müşterileriniz için kullanabileceğiniz ek lisansın bulduğu bir lisans. İsterseniz verebilirim.

  38. kerem bey siz Thesis mi kullanıyorsunuz bu temaya basit bir slider ekleyebilirmiyiz?

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Murat Bey, Thesis kullanıyordum, 2-3 ay önce değiştirdim.

  39. Web Tasarım Merkezi avatarı
    Web Tasarım Merkezi

    Gelmiş geçmiş en güzel, kaliteli, ayrıcalıklı WordPress temasıdır. Zaten son konunuzdaki testlerde bunu kanıtlıyor. Teşekkürler bilgi için.

    1. Kerem SARI avatarı

      Rica ederim.

  40. Merhaba Kerem,

    Bloğunda işe yarar içerikleri dürüst ve güzel bir şekilde takdim ettiğin bir tarzın var. Ellerine sağlık.

    Heuman teması hakkında düşüncelerin nelerdir?

    https://tr.wordpress.org/themes/hueman/

    1. Kerem SARI avatarı
      Kerem SARI

      Çok tutulan bir tema olduğuna göre diğerlerinden ayrılan artı yanlarının olduğunu düşünüyorum. Kullanıp incelemediğim için detaylı düşüncelere sahip değilim. Güzel yorumun için teşekkür ederim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

birblog genel