Eklentisiz paylaş butonları

Bir önceki konuda sosyal medya paylaşım butonlarıyla ilgili detaylı bilgilere yer vermiştim. Bu konuda wordpress sitemize eklenti kullanmadan sosyal medya paylaşım butonları ekleyeceğiz. Paylaşım butonlarını sitemize eklentisiz ekleyerek birçok avantajlı durum elde edeceğiz. Daha doğrusu eklenti veya dış kaynaklardan veri çekerek sitemize zarar vermemiş olacağız.

Nedir avantajları?

#1 İlk önce, görevi çok basit olan birkaç buton için sitemize yük olmayacağız. Benim en çok takıldığım konudur. Bu işi yapan sayısız eklenti ve servis var ve her biri onlarca dosya kullanıyor ve yığınla gereksiz kodlamadan oluşuyor. Ne gerek var?

#2 İsterseniz bütün sosyal medya paylaşım butonları eklentilerini deneyin, PageSpeed Insights hatası vermeyenini bulamazsınız. Vereceğim WordPress paylaş buton kodları PageSpeed Insights hatası bulunmamaktadır.

#3 Sayfa yükleme hızını eklentilere göre en az %95 daha az etkileyecek. Çünkü çok basit, kısa kodlardan oluşuyor. Kodlamadan sadece bir sorgu çalıştırıyor.

#4 İstediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Basit CSS kodlarını düzenleyerek istediğiniz şekilde boyutlandırabilir, renklendirebilirsiniz.

#5 Sosyal ağların paylaşım bağlantılarını rahatlıkla bulabilirsiniz. Bu bağlantıları basit bir şekilde sitenize ekleyerek paylaşım seçeneklerini çoğaltabilirsiniz.

#5 İstediğiniz yere, istediğiniz şekilde butonları ekleyebilirsiniz.

Paylaş eklentileri veya servisleri sitenizi yavaşlatır, kodlama hataları verir, PageSpeed hatalarına sebep olur ve bunara rağmen birçok seçenek için ücretli sürüme geçmenizi ister.

Kodlarla oynayarak istediğiniz şekilde istediğiniz yerde kullanma imkanınız olan bu kodlamayı tercih etmenizi şiddetle öneriyorum. Basit bir görevi olan bu işlem için sitenize zarar verecek eklentilerden kaçının.

Sitenize ekleyeceğiniz kodlama:

<div class="kspaylas">
<strong>Paylaş:</strong>
<!--Twitter-->
<a class="twitter" href="http://twitter.com/home?status=Reading: <?php the_permalink(); ?>" title="Share this post on Twitter!" target="_blank">Twitter</a>

<!--Facebook-->
<a class="facebook" href="http://www.facebook.com/sharer.php?u=<?php the_permalink();?>&amp;t=<?php the_title(); ?>" title="Share this post on Facebook!" onclick="window.open(this.href); return false;">Facebook</a>

<!--Google Plus-->
<a class="google-plus" target="_blank" href="https://plus.google.com/share?url=<?php the_permalink(); ?>">Google+</a>

<!--Whatsapp-->
<a class="whatsapp" href="whatsapp://send?text=<?php the_permalink();?>&t=<?php the_title(); ?>” data-action=”share/whatsapp/share">Whatsapp</a>

<!--Yazdır-->
<a class="yazdir" href="javascript:void(0);" onClick="window.print()" class="print">Yazdır</a>
</div>

Nasıl ekleyeceğinizi anlatamam çünkü bu işlem her wordpress temasına göre farklılıklar gösterir.

Butonların görsel özelliği için CSS:

.kspaylas a{
display:inline-block;
margin:1px;
padding:5px;
color:#fff;
border-radius:3px;
-moz-border-radius:3px;
-o-border-radius:3px;
-webkit-border-radius:3px;
-ms-border-radius:3px;
font-size: 12px;
font-weight:bold;
text-align:center;
text-decoration:none;}

.twitter{background:#55acef;}
.facebook{background:#3B5998;}
.google-plus{background:#D34836;}
.whatsapp{background:#00e676;}
.yazdir{background:#3399CC;}

Benimde kullandığım facebook, twitter, google plus, whatsapp ve yazdır butonları bulunuyor. İstediğinizi ekleyip kaldırabilirsiniz.

“Eklentisiz paylaş butonları” üzerine 31 yorum

    • Merhaba Olcay Bey, mobilde gözükmemesi için hiçbir kodlama yok. Mobilde kullandığınız tema dışımda bir sistem kullanıyorsunuz sanırım?

      Yanıtla
    • Tamam gördüm. Yanlış dosya üzerinde işlem yapıyorsunuz. Yarın mail yoluyla size ulaşıp sitenizi inceleyeceğim. Hangi dosya üzerinde değişiklik yapmanız gerektiğini söylerim.

      Yanıtla
  1. selamlar,
    kaliteli ve özgün içerikler için, ve verdiğiniz katkılar için teşekkür etmek isterim. Paylaşma konusu inanın çok çetrefilli bir konuydu.

    Ben bu kodu, Genesis’e girmek istiyorum. single sayfasına mı ekleyeyim, yoksa tutup functions’a mı ekleyeyim?

    Ayrıca SEO’dan dem vurmuşsunuz sürekli. Eksik bildiğiniz bir alan var ki erişilebilirlik. Bu alanda sizlere dönüt yapmaktan grur duyarım. Sitenizi kör işitmez renk körü herkes kullanabilmeli sonuçta.

    Dönüş yaparsanız e-postaya çok sevinirim.

    Mutlu bloglamalar

    Yanıtla
    • Merhaba Emre, yorumun için teşekkür ederim. Function dosyasıyla işimiz yok. Css ve single sayfalarında çalışmalısınız.

      Erişebilirilik konusunda destekte bulunursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

      Yanıtla
  2. Sitemin hızı ve sadeliği için olmazsa olmazlardandır paylaş butonları. Herkesin adına sizlere teşekkürlerimi iletiyor, mutlu bloglamalar diliyorum.

    Yanıtla

Yorum yapın