CyberPanel güncelleme işlemi

CyberPanel’i yakın bir zamana kadar uyarı olmamasına rağmen dönem dönem güncellememiz gerekiyordu. Arka planda yapılan geliştirmeler, hata giderme işlemleri gibi ufak tefek güncellemeler bildirilmiyordu. Son gelen güncellemelerden sonra, ufak revizeler olsa dahi, CyberPanel’imize güncelleme uyarısı gelmeye başladı.

CyberPanel güncellemenin olup olmadığını kontrol etmek için: sunucunuz:8090/base/versionManagment

CyberPanel kontrol panelinize girin ve sol menüde bulunan Sürüm Yönetimi’ne tıklayın. Eğer kullandığınız mevcut sürümden yeni bir sürüm varsa üst kısımda kırmızı bir metinle sizi uyaracaktır. Uyarı yoksa CyberPanel’iniz güncel demektir.

CyberPanel güncelle işlemi

Bu işlem için SSH bağlantısı yapmanız gerekiyor. SSH bağlantısı yaptıktan sonra aşağıdaki komutu çalıştırın.

sh <(curl https://raw.githubusercontent.com/usmannasir/cyberpanel/stable/preUpgrade.sh || wget -O - https://raw.githubusercontent.com/usmannasir/cyberpanel/stable/preUpgrade.sh)
CyberPanel Güncelleme
CyberPanel Güncelleme

Eğer kök kullanıcısı yerine sudo kullanıyorsanız aşağıdaki komutu uygulayın.

sudo su - -c "sh <(curl https://raw.githubusercontent.com/usmannasir/cyberpanel/stable/preUpgrade.sh || wget -O - https://raw.githubusercontent.com/usmannasir/cyberpanel/stable/preUpgrade.sh)"

İşlem başladıktan versiyon seçimi için sizden onay isteyecektir. Son sürüme güncelleme yapacağımız için sadece enter tuşuna basarak devam edebilirsiniz.

Yaklaşık 3-5 dakika içerisinde güncelleme işlemi tamamlanacaktır. Bu süreçte sunucunuzda en fazla 20-30 saniyelik bir kesinti yaşanır.

Eğer komutta sorun yaşanırsa bu bağlantıyı kontrol edebilirsiniz.

Güncel kalın…


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir