GeneratePress Schema özelliğini devre dışı bırak

Birçok WordPress temasının orijinal yapısında schema verilerinin bulunduğu pek bilinmemektedir. GeneratePress de diğer birçok tema gibi schema yapısına sahiptir. Bilindiği gibi schema çok karmaşık bir yapıya sahiptir. Doğru kullanılmadığında olumsuz etkileri olacaktır. Bu ve farklı birkaç nedenden ötürü GeneratePress’in schema özelliğinid evre dışı bırakmanız gerekebilir.

Hangi şartlarda schema yapısını devre dışı bırakmalıyız?

Eğer bir WordPress seo eklentisi kullanıyorsanız, muhtemelen schema desteği vardır. Bu durumda tanımların çakışmaması için veya gereksiz ek yükten kurtulmak için kaldırabilirsiniz.

Mevcut schema yapısının sizin oluşturduğunuz yapıya uyum sağlamıyor olabilir. Örneğin, öne çıkan görsel kullanmıyorsunuz veya bu görseli tasarımınız için farklı bir yapıda kullanıyorsunuz. Bu durum, özel bir kullanım olduğu için schema tanımını da özel olarak uygulamanız gerekir.

GeneratePress sitenizin schema testini yaparak siteniz için en uygun kararı verebilrisiniz.

Schema karmaşık siteler için ayrıcalıklı olabilen bir uygulamadır. GeneratePress’i orijinal yapısında kullanıyorsanız kaldırıp kaldırmamak sitenizi olumlu veya olumsuz etkilemeyecektir. Eğer çok hatalı sonuçlar alıyorsanız kaldırmak daha iyi bir tercih olacak.

Schema tanımlarını pasif duruma getirmek için aşağıdaki fonksiyonu kullanabilirsiniz.

add_filter( 'generate_schema_type', '__return_false' );

Seo eklentisi kullanıyorsanız bu fonksiyonu kullanmanızı öneririm.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Schema