Etiket: Seo

  • Sitenize hız testi yaparken bilmeniz gerekenler!

    Sitenize hız testi yaparken bilmeniz gerekenler!

    Web sitelerinin hız testi sonuçları genelde yüz üzerinden değerlendirilir. Bu değerlere göre bir çıkarımda bulunulur ve düşük bir değerdeyse hızlandırma çalışması için harekete geçilir. Bu çok büyük bir hatadır! Yüz üzerinden değerlendirilen sonuç, gerçekten hızlı bir sitede bile düşük sonuçlar verebilir. Tam tersi de olabilir. Bunu gerçek kullanıcı deneyimiyle kanıtlayabiliriz. Gerçek kullanıcı deneyimini Google PageSpeed…

  • SEO bitti mi? SEO eklentilerine ihtiyaç var mı?

    SEO bitti mi? SEO eklentilerine ihtiyaç var mı?

    Uyarı: Bu içerik SEO bilgisi olmayan, bilinçsiz bir şekilde SEO’ya dair erişebildiği bütün bilgileri uygulamaya çalışan kişiler için hazırlanmıştır. SEO’nun ne olduğunu hiç düşünmediyseniz, SEO ile ilgili yazılan her yöntemi uygulamaya çalışıyor, satılan bütün paketleri bütçeniz dahilinde alıyorsanız dikkatlice okuyun lütfen. Projenizin uyguladığınız SEO’ya ihtiyacı olmayabilir. Emeğinize, bütçenize, en önemlisi zamanınıza ve projenize zarar veriyor olabilirsiniz.…

  • Amp schema breadcrumb içerik haritası fonksiyonu

    Amp schema breadcrumb içerik haritası fonksiyonu

    Kategori:

    Yazar:

    Anasayfa, kategori ve yazı başlığı şeklinde içeriklerinize bir yol, içerik haritası eklemek isterseniz eklenti veya fonksiyon bulmanız gerekecek. Fakat siteniz AMP’mi, eklentinin veya fonksiyonun schema desteği var mı, sağlıklı çalışıyor mu? Bu ve benzeri bir çok noktada sorun yaşamanız muhtemeldir. Amp sayfalarda, schema tanımını sorunsuz uygulayan eklentiler mevcut olsada, kullandığınız tema veya eklentilerle çakışma olasılığı…

  • Schema sitelinks search box arama kutusu

    Schema sitelinks search box arama kutusu

    Sitenize Schema eklentisi kullanmadan sitelinks search box eklemek isterseniz bu adımları uygulayabilirsiniz. Aşağıdaki tanımı Schema SearchAction sayfasından inceleyebilirsiniz. Eğer WordPress kullanıyorsanız sadece bold kısımları düzenleyin. Özel bir yazılım kullanıyorsanız; target kısmında bulunan site adresini ?s= e kadar kendi arama sayfanızın adresiyle değiştirmelisiniz. <script type=”application/ld+json”> { “@context”: “https://schema.org/”, “@type”: “WebSite”, “name”: “Site Adınız”, “url”: “https://siteadresiniz.com/”, “potentialAction”:…

  • Sunucu yanıt süresi nedir ve nasıl optimize edilir?

    Sunucu yanıt süresi nedir ve nasıl optimize edilir?

    Sitenizin optimizasyonu ne kadar başarılı olursa olsun, sunucunuz bunu işlemekte gecikirse hiçbir anlamı kalmaz. Tam tersi de olumsuz etki yaratır. Bilmeyenler için küçük bir not; Hosting veya reseller paketleri de bir sunucuda barınır. Hosting yanıt süresi testi gibi arayışlara girmeyin. Sunucu Yanıt Süresi; Reduce server response times (TTFB) bir internet tarayıcısının, sunucuya gönderdiği isteğe, sunucunun…

  • Doğru font yükleme modeliyle bütün test hatalarına çözüm

    Doğru font yükleme modeliyle bütün test hatalarına çözüm

    Bahsedeceğim font optimizasyonuyla günlük ortalama 15000 sayfa görüntülemesi olan bloğumda %40 iç-dış kaynak tüketimi tasarrufu, %50 civarlarındaysa sayfa yükleme hızı elde ettim. Bilgisayarlarda, telefonlarda ve tarayıcılarda standart olarak yüklü gelen Arial, Verdana, Helvetica gibi ön yükleme yapmadan kullanabileceğimiz standart fontların dışında bir font tercih ettiğimizde, fontu kullanabilmek için web sitemize bir font dosyası yüklememiz gerekir.…

  • Url yapısındaki author ifadesini yazar olarak değiştirin

    Url yapısındaki author ifadesini yazar olarak değiştirin

    Bilindiği gibi WordPress url yapısında; kategori sayfalarından category, etiket sayfalarından tag alanlarını admin panelinden istediğimiz gibi düzenleyebiliyoruz. Düzenleyemediğimiz tek alan yazar profil sayfalarındaki linkte bulunan author sloganıdır. Standart olarak yazar profil sayfamızın linki bu şekildedir: https://birblog.com/author/kerem-sari/ Türkçe içerikli bir sitede bu görüntü hiç hoş durmuyor. Bu yüzden aşağıdaki adımları uygulayarak author kısmına istediğiniz ifadeyi yerleştirebilirsiniz.…

  • AMP uyumlu içindekiler listesi (eklentisiz)

    AMP uyumlu içindekiler listesi (eklentisiz)

    Kullanılabilirliğe önem veren blog yazarları genelde içeriklerinin ilk paragraflarından birinden sonra konunun içerisinde yer alan ana ve alt başlıklara listeler ve hızlı erişim için bağlantı verirler. Okuyucuların içeriğin hangi başlıklardan oluştuğunu ve istediği alana hızlıca ulaşmasını sağlar. Tabii uygulamayı bu amaçla kullanan yüzde onluk bir kesimden bahsettim. Çoğunluk daha fazla ziyaretçi çekeme ümidiyle kullanılıyor. Kullanmayan…

  • En hızlı WordPress temalarını test ediyoruz

    En hızlı WordPress temalarını test ediyoruz

    İçerik kalitesi tamamen sizin yeteneklerinize, bilginize, tecrübenize dayalıdır. Hız ve okunabilirlik kalitesi ise sunucu özelliklerinize ve kullanacağınız temaya bağlıdır. Şu an neredeyse bütün hosting firmaları belli bir kalitedir. Ufak bir araştırmayla ihtiyacınız olan hızı sağlayacak bir hosting satın alabilirsiniz. Peki tema? Sonuç olarak hız ve okunabilirlik konusunda en büyük söz hakkı tercih edeceğiniz WordPress temasında…

  • Yazılarınıza tahmini okuma süresi ekleyin

    Yazılarınıza tahmini okuma süresi ekleyin

    Kategori:

    Yazar:

    Eklentilere muhtaç olmadan, birkaç satır kod ile basit bir şekilde sitenize okuma süresi ekleyebilirsiniz. Peki ziyaretçilerinize yazılarınızın uzunluğu hakkında bilgi vermenizin ne gibi faydaları olacak? Bu yeniliğin nelere sebep olacağını öğrenince şaşıracaksınız. Yani sitenize ekleyeceğiniz okuma süresi basit bir yeniliğin çok ötesinde. Yazılarına tahmini okuma süresini eklersen ne olur? Ziyaretçilerinizin sitenizde kalma süresini arttırırsınız! Yazılım…